Voor wie is deze cursus  bedoeld?

Deze cursus Creatief schrijven ‘Luisteren naar je pen’® is bedoeld voor vrouwen en mannen die willen schrijven over zichzelf en de wereld waarin zij leven. Om zo weer bewust contact te maken met wat er in ons leeft, wat gehoord en verwoord wil worden. Hiervoor is geen schrijftalent nodig, wel de bereidheid en aandacht om naar binnen te keren en de moed om te luisteren naar jezelf en om dat te verwoorden.

Het gaat om het creatieve proces van het schrijven en niet om het eindproduct. In ons hectische bestaan worden we vaak geleid door mensen en situaties om ons heen en zijn we niet meer gewend om naar onszelf te luisteren en onze innerlijke stem te raadplegen. Als je meer en meer naar je omgeving luistert en steeds minder naar jezelf, raak je de verbinding met je innerlijke wijsheid kwijt.

Creatief dagboekschrijven is een manier om de weg terug te vinden naar jezelf, naar je eigen inspiratiebron. Naarmate je vaker schrijft ga je in stukken tekst herkennen waar die echte innerlijke stem aan het woord is. Je leert goud te zoeken, het goud dat jij diep van binnen bent.

Doel van de cursus

Je leert een aantal schrijftechnieken die je zelfstandig kunt toepassen om je bewustwordingsproces te stimuleren. Al schrijvend kom je op een creatieve manier in contact met wat er in je omgaat. Je krijgt helderheid over:

-Je eigen Waarheid.
-Wat wezenlijk en inspirerend voor je is.
-Wat je in het diepst van jezelf écht wilt.
-Je dromen

Het zal je op weg helpen naar fragmenten van jouw verhaal. In de cursus zal je perspectieven ontdekken en materiaal vinden waarover je wilt (door)schrijven, zodat je de komende maanden zelf jouw reis schrijvend kunt voort zetten.

Schrijf het slechte wat je is aangedaan in zand.
Graveer het goede wat je is overkomen in marmer.
Kahlil Gibran

Waar

“Kom op verhaal in Edens” te Edens ( Friesland)
Van Burmaniawei 6
8733 EP Edens (Iens)
Tel:0515-331136 ( 06 36552256 )

Wanneer?

Data in overleg.

Kosten:

De schrijfcursus 'Luisteren naar je pen', wordt alléén aangeboden in combinatie met een midweek retraite in onze B&B kamer.

Individueel: € 595,-  (de schrijfcursus inclusief 4 nachten B&B en toeristenbelasting)

Er is een tweepersoonsbed in de B&B kamer. Op verzoek kán het bed, zonder topmatras, als twee aparte matrassen worden opgemaakt.

De cursus volgen samen met vriend, vriendin, partner of een familielid behoort dan ook tot de mogelijkheid.

Twee personen: € 385,- p.p. 

Iedere dag zal er zo'n 2 uur gezamenlijk geschreven worden.

Voor de vrije tijd zullen er wat extra schrijfoefeningen worden aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan.

Verder kan er in de omgeving van de B&B heerlijk gewandeld en gefietst worden. Of..... gewoon even helemaal niets en.... b.v. bij mooi weer lekker mijmeren op het terras in de tuin.

Inhoud van de cursus

  • Luisteren naar je pen, hoe doe je dat?
  • Verschillende schrijfoefeningen en werkvormen.
  • Werken met associaties, tekstfragmenten en beeldmateriaal.
  • Stilteoefeningen
  • Op een creatieve manier je belevingswereld in kaart brengen.
  • Vier overnachtingen, midweek, in onze B&B kamer met ontbijt.

Door Wie

De cursus wordt gegeven door Jacqueline Feijten- Slingerland (1958), getrouwd en moeder van vier volwassen kinderen. Als voormalig verpleegkundige en ziekenhuishygiëniste heeft zij als  klassiek Homeopaat tientallen jaren, in haar eigen praktijk, mensen begeleid  met o.a. diverse levens-en zingevingsvragen. Schrijven als bewustwordingsproces is altijd al een grote passie van haar geweest. Haar analytisch en empathisch vermogen helpt de cursist, in combinatie met het intuïtieve schrijven om tot de kern van het probleem te komen.
Samen met haar partner heeft zij destijds “Het kleine Paradijs” opgericht, een retraite -en bezinningscentrum. Dit hebben zij samen zo’n 20 jaar gerund en in 2020 verkocht. Ze heeft ruime ervaring in het geven van cursussen o.a. ‘Een cursus in Wonderen’, dit is een non-dualistische leerweg.

Voor de cursus neem je mee

  • Schrijfspullen: papier, pen, dagboek, kleurpotloden
  • 4 tot 6 foto’s van jezelf die belangrijk zijn i.v.m. je eigen levensverhaal    ( maak een kleurenkopie als je de originele foto’s niet wilt gebruiken)
  • 4 oude tijdschriften waarin geknipt mag worden, schaar, (foto)lijm
  • Een klein dierbaar voorwerp.

Tijdens uw verblijf bestaat er de mogelijkheid om 1 á 2 keer een eenvoudige maar smakelijke vegetarisch maaltijd (ovenschotel) inclusief salade en toetje te bestellen voor € 15,- p.p.p.d.

Graag voorafgaande aan uw verblijf aangeven.

Verder vindt u onder het kopje 'B&B' diverse eetgelegenheden in de buurt.

Recensies cursisten